Sirhan Sirhan, de moordenaar van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy, voorafgaand aan de zitting van vrijdag in San Diego over zijn mogelijke vrijlating.
Volledig scherm
Sirhan Sirhan, de moordenaar van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy, voorafgaand aan de zitting van vrijdag in San Diego over zijn mogelijke vrijlating. © AP

Moordenaar van Robert F. Kennedy na 53 jaar mogelijk op vrije voeten

Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de gevangenis kans op voorwaardelijke vrijlating. Vrijdag maakte een justitiecommissie bekend dat de inmiddels 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen. Het is de zestiende poging van Sirhan om uit de gevangenis te komen.

  1. Minstens 13 doden bij politie-actie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendeleider

    Minstens 13 doden bij politie-ac­tie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendelei­der

    Bij een politie-inval in een sloppenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen. Onder de doden is een beruchte leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië die sinds 2019 voortvluchtig was, aldus de plaatselijke politie. ,,Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen”, vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.