Volledig scherm
Raymond Lazarine (67). © Houston Police Department

Moordverdachte die zes keer op zijn vrouw schoot: Ik slaapwandelde

Een Texaanse man die ervan wordt verdacht zijn echtgenote (63) met zes schoten om het leven te hebben gebracht, beweert dat hij aan het slaapwandelen was. Raymond Lazarine (67) uit Houston staat deze week terecht voor de moord op zijn vrouw op 18 december 2013. ,,Het lijkt wel een droom waaruit ik niet kan ontwaken’’, zo verklaarde hij kort na zijn arrestatie.

De vrouw kreeg twee kogels in het hoofd en een in de rug. De advocaten van Lazarine stellen dat hun cliënt aan een slaapaandoening lijdt en slaapwandelde. Hij kan daarom niet geheel verantwoordelijk worden gesteld voor de moord, zo claimt de verdediging.

Op het proces zei Lazarines zoon dat zijn vader al meer dan tien jaar psychologische behandeling krijgt. Zijn medicatie nam hij soms in combinatie met alcohol. De stiefdochter van Lazarine stelt dat de man een kwaadaardige dronk had en haar moeder verschillende keren met de dood heeft bedreigd, zo schrijft ABC News.

  1. Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken in privékliniek

    Zoon van oud-bondspresi­dent Duitsland doodgesto­ken in privékli­niek

    Fritz von Weizsäcker, de 59-jarige zoon van de voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, is gisteravond doodgestoken. Dat gebeurde terwijl de gastro-enteroloog een lezing hield in een Berlijnse privékliniek. Plotseling stormde een man naar voren die meermaals op hem instak met een mes. Reanimatiepogingen mochten niet baten. De dader zou volgens de onderzoekers in een psychose hebben gehandeld en hen hebben verteld de arts te hebben vermoord ,,om wraak te nemen op de familie von Weizsäcker’’.