Volledig scherm
© RV

Moordverdachte probeert vanuit kooi in rechtszaal te ontsnappen via plafond

Van een ultieme ontsnappingspoging gesproken: een Russische moordverdachte heeft geprobeerd om via het plafond te vluchten, nadat hij zich met de nodige moeite uit een kooi in de rechtszaal gewurmd had.

Eén beveiliger bleef hardnekkig zijn been vasthouden. Met behulp van knuppels en een stroomstootwapen kon de man uiteindelijk tegen gehouden worden. De poging om al bengelend zijn broek uit te trekken, haalde niets uit.

Leonid Gracer wordt ervan verdacht zijn oudere zus doodgestoken te hebben. Het 21-jarige slachtoffer had meerdere steekwonden en haar lichaam was bedekt met rituele symbolen. De verdachte werd naast het lichaam van de jongedame aangetroffen, hij was op dat moment naakt en bevond zich onder het bloed.

  1. Nederlandse vriendengroep woest op Duitse politie: 'Als criminele straatracers behandeld!’

    Nederland­se vrienden­groep woest op Duitse politie: 'Als criminele straatra­cers behandeld!’

    Een Nederlandse vriendengroep bestaande uit twaalf mannen is gisteren in Duitsland aangehouden op verdenking van deelname aan een illegale straatrace en het in gevaar brengen van een jonge voetganger, meldt de Duitse politie. De Nederlandse autoliefhebbers, die op weg waren naar Oostenrijk, ontkennen de beschuldigingen en laten een advocaat naar de zaak kijken. ,,We zijn als een stelletje criminele straatracers behandeld!”, briest een van de deelnemers tegen deze nieuwssite.