Volledig scherm
Supporters van de Hizb ut-Tahrir © EPA

Moslims in het geweer tegen jihadmaatregelen kabinet

Moslimorganisaties komen in het geweer tegen het beleid van het kabinet, dat met harde maatregelen het jihadisme wil bestrijden. De fundamentalistische moslimorganisatie Hizb ut Tahrir gaat 1 miljoen pamfletten verspreiden om het kabinetsbeleid aan de kaak te stellen.

De flyers zullen de komende tijd in de Randstad worden verspreid. 'We willen laten zien dat het maatregelenpakket niet alleen tegen de extremisten is gericht, maar tegen alle moslims,'' zegt woordvoerder Okay Pala. 'Er wordt naar ons allemaal gekeken als potentiële jihadgangers.'

Het kabinet kondigde vrijdag aan dat jihadgangers het Nederlanderschap kwijtraken.

  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.