Motie van wantrouwen voor May na noemen nieuwe datum brexit-stemming

VideoDe Britse premier Theresa May wil het parlement in de derde week van januari alsnog laten stemmen over haar brexitdeal met de Europese Unie. Jeremy Corbyn, leider van oppositiepartij Labour, vindt dat te laat en diende vanavond een motie van wantrouwen in tegen de premier.

 1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

  ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

  De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
 2. Premier ‘MayBot’: onverbeterlijk optimistisch en standvastig
  PREMIUM

  Premier ‘MayBot’: onverbeter­lijk optimis­tisch en standvas­tig

  De Britse premier Theresa May beleeft deze week de belangrijkste dagen van haar politieke carrière. Gisteren overleefde ze een vertrouwensstemming in haar Conservatieve partij, maar haar strijd is allesbehalve gestreden. Vandaag praat ze in Brussel nog één keer over haar brexitakkoord, dat in de huidige vorm op weinig goedkeuring kan rekenen in het Britse parlement. Een profiel van een standvastig premier.