Motorrijder verongelukt, zijspan met zoontje (6) rolt nog meters door

Een Nederlandse motorrijder is gisteren om het leven gekomen op een Duitse snelweg. Het ongeluk gebeurde voor de ogen van hun 6-jarige zoon. Het kind zat in de zijspan die aan de motor van de man was gekoppeld. 

Volledig scherm
Volgens de Duitse snelwegpolitie raakte de Nederlander zo'n 500 meter voor het knooppunt Bad Wilhelmshöhe door nog onbekende oorzaak de vangrail op de middenberm, vloog hij daarna van zijn motor en liep daarbij dodelijke verwondingen op. © screenshot hessennews.tv

De 43-jarige man uit Haarlem week gisteren rond het middaguur op een snelweg plotseling uit naar links en botste hard tegen de vangrail. Hij kwam ten val en stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Hulpdiensten konden hem niet meer redden. 

De precieze reden waarom het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. 
Volgens de politie is er geen concreet bewijs dat er andere voertuigen bij het ongeval betrokken waren. 

Na de klap reden de motor en zijspan nog ongeveer tweehonderd meter door, voor ze tot stilstand kwamen. De vrouw reed op een andere motor net voor hen en keerde om. De moeder en het jongetje zijn in shock naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde op de A44 tussen Zierenberg (Kassel) en Bad Wilhelmshöhe. De snelweg werd tijdelijk volledig afgesloten. De weg kon na twee uur weer worden vrijgegeven. Volgens de politie is er geen concreet bewijs dat er andere voertuigen bij het ongeval betrokken waren.

Volledig scherm