Volledig scherm
De echte, of toch een kloon van Mubarak? © AP

'Mubarak in rechtszaal is een kloon'

President Hosni Mubarak, die vandaag voor de rechter werd voorgeleid op verdenking van corruptie en medeplichtigheid aan de dood van 850 demonstranten, is helemaal niet de echte Mubarak. Tenminste, dat beweerde één van de aanwezige advocaten in de rechtszaal vandaag.

De man die in een ziekenhuis bed vanuit de rechtbankkooi het proces volgt, is een kloon, volgens de advocaat. Mubarak zelf zou namelijk al in 2004 overleden zijn. Dat meldt The Guardian op hun live blog.

Er moet dan ook een DNA-test komen om de ware identiteit van de man in het bed te onthullen, vindt de advocaat.  Of er wordt ingegaan op deze onverwachte eis, is nog niet bekend.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.