Volledig scherm
Elon Musk © AFP

Musk zegt sorry na pedo-opmerking

Zakenman Elon Musk heeft op Twitter excuses aangeboden aan de reddingsduiker die hij uitmaakte voor pedofiel. De Brit Vernon Unsworth had de toorn van de Teslabaas over zich afroepen door kritiek te uiten op het aanbod van Musk een miniduikboot beschikbaar te stellen bij de reddingsoperatie in Thailand, waar voetballers vastzaten in een grot.

Musk zegt op Twitter zijn uitbarsting te betreuren. Hij doet dat opvallend genoeg niet in een aparte verklaring, maar in antwoord op een tweet van een andere Twittergebruiker. Musk schrijft dat hij uit woede reageerde omdat Unsworth 'meerdere onwaarheden in de mond had genomen en had voorgesteld dat ik een seksuele handeling zou uitvoeren met de miniduikboot'. De zakenman voegt toe dat 'zijn acties tegen mij geen rechtvaardiging kunnen zijn voor mijn acties tegen hem'.

De zakenman biedt naast Unsworth ook zijn eigen bedrijven excuses aan. ,,Ik ben als enige verantwoordelijk voor deze fout'', concludeerde hij. Musk had veel kritiek gekregen na zijn uitbarsting over de vrijwilliger. Dat had ook negatieve gevolgen voor de koers van Tesla. Investeerders drongen gisteren al aan op excuses.

Volledig scherm
Vernon Unsworth. © EPA
  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.