Volledig scherm
© Missing Persons of America

Mysterieuze dakloze in Rome toch niet verdwenen Madeleine McCann

De mysterieuze jonge dakloze vrouw die door de straten van Rome zwerft blijkt niet de in 2007 verdwenen Britse Madeleine McCann. Het blijkt te gaan om een 21-jarige Zweedse student met het syndroom van Asperger, die ook al zes maanden vermist was. Dat meldt MailOnline.

Volledig scherm
Embla Jauhojärvi © Missing Persons of America

Foto's van de vrouw leidden tot wilde theorieën over haar identiteit. Ze vertelde de instanties dat ze Maria heet en dat ze Brits is. Dat voedde het idee dat het wel eens om de verdwenen Madeleine McCann zou kunnen gaan. Instanties probeerden te achterhalen wie ze is om duidelijkheid te krijgen en haar voor Kerstmis thuis te brengen.

MailOnline claimt nu dat het om Embla Jauhojärvi gaat. De Zweedse verdween in mei in Stockholm. Haar vader, die zijn dochter herkende op de foto's die online verschenen, zegt tegen de site dat hij de politie heeft ingelicht en wacht tot hij weer herenigd kan worden.

Ela vertrok in mei richting Italië om de taal te leren. Dat was ook het moment dat er geen contact meer is geweest met Embla. Haar vader heeft lange tijd geprobeerd hulp te krijgen van de Zweedse politie, maar omdat het meisje volwassen was, werd er niet ingegrepen. Nu wil hij vooral dat ze zo snel mogelijk thuis komt.