Mysterieuze vuurbal zaait paniek in Bangkok

De Thaise hoofdstad Bangkok werd maandagochtend rond 08:41 uur lokale tijd opgeschrikt door een enorme mysterieuze vuurbal die vanuit het niets met grote snelheid naar beneden kwam. Verschillende mensen legden vast hoe de vuurbal voorbijraasde en een spoor van rook achterliet in de blauwe lucht.

De gloeiende lichtbal zorgde bij sommige mensen voor paniek, omdat al snel de wildste geruchten de ronde deden over wat er precies uit de lucht was komen vallen. Sommigen vreesden dat zich een vliegtuigcrash had voorgedaan, anderen dat de bal een helikopter had geraakt en weer andere mensen dat er een brandende ballon naar beneden was gekomen.

Inmiddels is duidelijk dat die geruchten niet waar zijn. Volgens Thaise autoriteiten gaat het om een meteoor; een meteoroïde die vanuit de ruimte met enorme snelheid in de atmosfeer van de aarde terechtkomt.

De bal, die volgens de Bangkok Post op zo'n 80 á 120 kilometer afstand van de aarde voorbijvloog, zou naast een meteoroïde overigens ook een neerdalend stuk afval uit het heelal kunnen zijn. Waarschijnlijk was de bal al verbrand voordat hij de aarde raakte en heeft hij dus geen schade aangericht.