Lintjes worden opgehangen voor mensen die zijn overleden aan aids.
Volledig scherm
Lintjes worden opgehangen voor mensen die zijn overleden aan aids. © AFP

Na 12 jaar zijn eindelijk twee nieuwe patiënten genezen van hiv

Wetenschappers hebben jarenlang geprobeerd de procedure te kopiëren die leidde tot de eerste genezing van een patiënt met het hiv-virus. Pas twaalf jaar later lijken ze daar nu opnieuw in geslaagd. Een Brit en een Duitser die zowel hiv als kanker hadden, kregen stamceltransplantatie, mèt als extra resultaat het verdwijnen van hiv.

  1. Populaire K-popboyband BTS verwikkeld in politiek spel: Chinese fans zijn razend

    Populaire K-popboyband BTS verwikkeld in politiek spel: Chinese fans zijn razend

    De Koreaanse boyband BTS is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de American Music Awards. Hun YouTube-muziekvideo’s breken alle records en hun management Big Hit Entertainment is zelfs sinds kort op de aandelenbeurs van Seoel te vinden. Wereldwijd geniet BTS enorme populariteit, ook in China. Maar enkele uitspraken van de boyband zijn bij hun Chinese fans flink in het verkeerde keelgat geschoten.
  2. Gamers bedreigen Witcher-studio met de dood nadat nieuwe game opnieuw wordt uitgesteld

    Gamers bedreigen Wit­cher-stu­dio met de dood nadat nieuwe game opnieuw wordt uitgesteld

    Medewerkers van het Poolse gamebedrijf CD Projekt Red zijn met de dood bedreigd door boze gamers. De prijswinnende studio stelde gisteren de release van Cyberpunk 2077, een van de meest veelbelovende games van het jaar, uit met 21 dagen en dat schoot veel fans in het verkeerde keelgat. ,,Ik begrijp dat jullie boos en teleurgesteld zijn maar dit is absoluut onaanvaardbaar”, laat designer Andrzej Zawadzki weten op Twitter.