Een familielid legt haar hand op de schouder van een demente oudere.
Volledig scherm
Een familielid legt haar hand op de schouder van een demente oudere. © ANP

Na 18 jaar nieuw middel tegen Alzheimer goedgekeurd

De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft een nieuw middel tegen de ziekte van Alzheimer versneld goedgekeurd voor gebruik. Het is voor het eerst sinds 2003 dat een nieuwe therapie tegen de ernstige aandoening op de markt komt. 

6 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Het zou geweldig zijn!! Wie komen ervoor in aanmerking?mensen die het al hebben of de kinderen van demente ouderen? Want in veel families is het erfelijk??Mevr Schermes
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Wat een prachtige ontdekking! Hopelijk t.z.t. ook effectief tegen andere vormen van dementie, zoals Parkinson-dementie. Helaas te laat voor mijn moeder. Heb altijd gehoopt op dit soort ontdekkingen. En wat ik ook erg fijn zou vinden: meer onderzoek naar de invloed van voedingspatronen op de ontwikkeling van dementie, aangezien het hier gaat om eiwitten. Voeding doet zoveel in een menselijk lichaam. Julia van Damme
 • Jongepier

  1 jaar geleden
  Wat enorm geweldig Laat aub dat medicijn onmiddellijk gebruikt gaan worden ev.bijwerkingen zijn altijd nog beter dan je fam.vriendinnen en anderen zo te zien afbrokkelen.Inmiddels heb ik er 5 om mij heen die de weg niet meer weten Zelf ben ik bijna 87 dus hoop de dans te ontspringen . S U C C E S ,!!
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Desoriëntering in Tijd, Plaats en Persoon is de definitie van Alzheimer. Deze definitie gebruiken rechtbanken ook bij het toekennen van curatorschappen m.b.t. mensen met vermoedelijke demensie. Het is een vreselijke "ziekte" ook voor de omgeving, hoe langzaam deze ook gaat. Ik heb voor niet zoveel mensen respect op deze aarde, maar de verplegers m/v van deze mensen verdienen allen een medaille, vooral in de tehuizen, roemloos werken met alle liefde die deze mensen hebben, onwaarschijnlijk . .
 • Willemien van der Tang

  1 jaar geleden
  Het probleem is echter dat het dan alleen helpt in een vroeg stadium van de ziekte. Aangezien menig patiënt al het eerste stadium voorbij is voordat de diagnose wordt gesteld, zullen weinig mensen er baat bij hebben.