Een internationale vlucht uit Fiji bracht het coronaspook naar Kiribati.
Volledig scherm
Een internationale vlucht uit Fiji bracht het coronaspook naar Kiribati. © Dreamstime

Na twee jaar bereikt corona afgelegen eilanden Stille Zuidzee: lockdowns op Kiribati en Samoa

Twee jaar lang wisten Kiribati en Samoa het coronavirus buiten de deur te houden. Nu gaan de bewoners van de afgelegen eilandstaatjes in de Stille Zuidzee voor het eerst in een lockdown. Met dank aan buitenlandse vluchten, die vol zaten met besmette passagiers.

 1. Woeste basketbalcoach maakt indruk met speech over bloedbad Texas: ‘Het is genoeg geweest!’

  Woeste basketbal­coach maakt indruk met speech over bloedbad Texas: ‘Het is genoeg geweest!’

  De Amerikaanse NBA-coach Steve Kerr heeft gisteravond tijdens een persconferentie geweigerd te praten over basketbal vanwege het bloedbad op een basisschool in Texas, waarbij negentien kinderen werden doodgeschoten. In de plaats daarvan hield de Golden State Warriors-coach een emotioneel betoog, waarin hij met trillende stem pleitte voor strengere wapenwetgeving. Het spraakmakende fragment is op sociale media al miljoenen keren bekeken.
 2. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
  Update

  Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

  Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.