Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Naar buiten gaan voelt nu al bijna als een soort misdrijf

Dagboek ItaliëVoor de derde achtereenvolgende dag neemt het aantal nieuwe besmettingen langzaam af. Het aantal slachtoffers blijft met 837 nog steeds hoog, maar voor het eerst daalt in Lombardije het aantal opnames op de intensive care.. Er gloort dus een beetje hoop aan de horizon, maar waakzaamheid is geboden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

Hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt, dat binnen zitten. Zeker nu buiten de lente echt gearriveerd is en de oorlogsbulletins van zes uur wat minder inktzwart worden. Sinds ik vorige week door de corona hotline gesommeerd werd 14 dagen binnen te zitten, heb ik geen stap meer buiten de gezet. Nou ja, vanochtend heb ik gesmokkeld en krantjes gekocht. De driehonderd meter naar de kiosk waren heerlijk. Ik was even vergeten hoe fijn het kon zijn de zon op je gezicht te voelen en hoe mooi het kerkje in onze wijk ook al weer was. En ook het babbeltje met de krantenverkoopster was van een onweerstaanbare gewoonheid. De neiging te gaan huppelen kon ik maar met moeite onderdrukken. Als een gedetineerde die even een kwartiertje mocht luchten. En nu weer snel naar binnen.

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.