Volledig scherm
Robbie Oehlers © ANP Handouts

Nabestaande MH17 zelf op zoek op rampplek

Een nabestaande van een van de Nederlandse slachtoffers van MH17 is op eigen initiatief afgereisd naar Oekraïne om te zoeken. Dat meldt de NOS vandaag. Robby Oehlers zoekt naar sporen van zijn nicht, die nog altijd niet is geïdentificeerd.

'Dit is ongelooflijk', zegt de 44-jarige Oehlers tijdens het bezoek aan de plek waar het toestel naar beneden kwam. 'Er liggen nu niet eens lichamen. Maar kun je je voorstellen dat je met alle plezier op vakantie gaat en dan zo eindigt? Dit is bijna onwerkelijk.'

De nicht van Oehlers was samen met haar vriend op vakantie. De familie van haar is boos en gefrustreerd dat het allemaal zo lang duurt. Daarom nam Oehlers het heft in eigen hand en ging hij vrijdag naar Oekraïne. Via via legt hij contact met de rebellen in Donetsk en legt hij uit wie hij is en wat hij wil. De rebellen zeggen hem toe helpen en zijn doel te bereiken.

Afgeraden
De Nederlandse autoriteiten hadden Oehlers afgeraden om individueel actie te ondernemen. Oehlers kan dat vanwege het gevaar deels begrijpen. Ook ziet hij nu dat het vrijwel onbegonnen werk is. 'Het liefst zou ik hier in een tentje gaan zitten en rustig gaan zoeken. Maar er is geen beginnen aan. Het gebied is te groot.'

  1. OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschoppers’ Praag

    OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschop­pers’ Praag

    Tegen de twee Nederlandse broers die vorig jaar een ober in Praag ernstig toetakelden, is vandaag in hoger beroep een celstraf van ten minste acht en negen jaar geëist. Justitie in Tsjechië verdenkt Armin N. en Arash N. van poging tot moord. De broers zouden ook het land nooit meer in mogen en ze moeten de ober een schadevergoeding van bijna 70.000 euro betalen. Het hof doet waarschijnlijk vandaag meteen uitspraak.
  2. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.