Nationale garde ingezet om onrust na neerschieten zwarte man ‘voor ogen van zoons’

video/updateIn de Amerikaanse plaats Kenosha in de staat Wisconsin zijn rellen uitgebroken nadat een politieman gisteren een zwarte man had neergeschoten. De man, Jacob Blake, werd van dichtbij door meerdere kogels geraakt nadat de politie wegens meldingen van huiselijk geweld ter plaatse was gekomen. De betrokken agenten zijn voorlopig op non-actief gesteld.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. BLM-demonstraties in VS: één dode, tientallen arrestaties en brandende gerechtsgebouwen
  Play
  Video

  BLM-demonstra­ties in VS: één dode, tientallen arresta­ties en brandende gerechtsge­bou­wen

  Duizenden mensen hebben tegen racisme en politiegeweld gedemonstreerd in de Amerikaanse stad Seattle. De politie greep in toen enkele demonstranten een jeugdgevangenis in aanbouw en een gerechtsgebouw in brand staken. Minstens 45 betogers werden gearresteerd, een agent raakte gewond. Ook in Louisville, New York, Omaha, Oakland, Los Angeles, Richmond en Austin werd betoogd tegen racisme en politiegeweld. In laatstgenoemde stad viel daarbij een dode.