Johnson poseert met een vis op de visafslag in Grimsby, in Noordoost-Engeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Johnson poseert met een vis op de visafslag in Grimsby, in Noordoost-Engeland. © AP

‘Natuurlijk praat Boris Johnson onzin, maar ik stem wel op hem’

ReportagePremier Boris Johnson wil de Britse verkiezingen van morgen winnen door zetels van Labour af te snoepen in afgebladderde steden als Grimsby die voor de brexit stemden.

Met een bleek gelaat en kleine ogen van de slaap liet Boris Johnson zich maandag ruim voor zonsopgang fotograferen met een joekel van een kabeljauw in zijn handen in een koelcel van de Grimsby Fish Market. De premier toonde de werklui in het oostelijk deel van de haven zonnige vergezichten. In ruil voor een stem op zijn Conservatieve Partij zou de eens zo vermaarde vissersvloot worden hersteld in oude glorie.

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?