Strafkolonie IK-2 in Pokrov
Volledig scherm
PREMIUM
Strafkolonie IK-2 in Pokrov © Reuters

Navalny wacht psychische marteling in berucht strafkamp: ‘Het is daar de hel’

De Russische oppositieleider Aleksei Navalny is overgeplaatst naar strafkamp IK-2. Daar wacht hem de komende jaren de hel op aarde, zeggen ex-gevangenen die het overleefden. Gevangen worden gemarteld, vernederd, uitgehongerd en psychisch kapot gemaakt. ‘Het is daar volkomen wetteloos. Ze zullen je breken.’

  1. Gokverslaafde non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

    Gokver­slaaf­de non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

    In het aartsbisdom van Los Angeles is geschokt gereageerd op het nieuws dat een voormalige non over een periode van tien jaar een bedrag van 835.000 dollar (bijna 700.000 euro) heeft gestolen van een katholieke school in Californië. Dat deed ze om haar gokverslaving te financieren, melden openbaar aanklagers op basis van onderzoek. De inmiddels gepensioneerde zuster heeft alle beschuldigingen bekend. ,,Ze heeft spijt van de problemen die ze heeft veroorzaakt”, melden haar advocaten.
  2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.