Jens Stoltenberg (Navo), Magdalena Andersson (Zweden), Recep Tayyip Erdogan (Turkije) en Sauli Niinisto (Finland) bij de Navo-top.
Volledig scherm
PREMIUM
Jens Stoltenberg (Navo), Magdalena Andersson (Zweden), Recep Tayyip Erdogan (Turkije) en Sauli Niinisto (Finland) bij de Navo-top. © AP

Navo moet laten zien bereid te zijn macht in te zetten: ‘Alleen dan is Poetin onder de indruk’

ExpertVan een ingedutte organisatie naar klaarwakker. De Navo is na de Russische inval in Oekraïne springlevend en vergroot haar capaciteit. Meer militairen, hogere budgetten en twee nieuwe lidstaten. Zijn we nu veilig voor de Russen? 

84 reacties

 • Henk De reus

  1 maand geleden
  Met man en macht Rusland uit Oekraïne en de krim jagen.
 • Eric Boule

  1 maand geleden
  Voor de komende 10 jaar is de Navo gecastreerd,wapens zijn i/d Ukraine kado gedaan,maar kunnen misschien op de zwarte markt teruggekocht worden,met prijsopslag natuurlijk.Komende 10 jaar kan NAVO geen oorlog voeren zonder genoeg wapens.Of zitten………Putin+Zelenski hierachter….en slaan de slag van hun leven? Maar nee……..zo dom zijn onze politici toch niet??Tenslotte is Zelenski van beroep toneelspeler
 • Barend Stofkoper

  1 maand geleden
  Laten we eerlijk zijn. De VS bepaalt wat Europa heeft te doen en te laten. De EU of de individuele lidstaten die beslissingen nemen tegen de VS belangen worden diplomatiek of economisch keihard terug gefloten. De Nato idem, is gewoon de VS, die de leden onder haar bevel heeft. Was altijd prima, maar nu komt de VS politiek tav Rusland ons hier wel heel duur te staan. Geweldige PRprestatie van de VS, dat we dit niet alleen accepeteren, maar ook nog dankjewel zeggen.
 • Aart Schutte

  1 maand geleden
  En hadden de heren dit nu echt te niet aan zien komen, diep triest en het zegt wel wat… En al die jaren met Poetin dan? Wel bizar… en ook heel zwak, en nu is er ineens geld in overvloed? Tijdens Corona geen ziekenhuis gebouwd, maar wel het lef om te slopen….! Wat een corrupte puinhoop.
 • Dirk Van Brussel

  1 maand geleden
  Jan Van Bitterswijk, Oekraïne heeft veel meer te bieden dan dat U kunt vermoeden. Graan, uranium, petroleum etc. Als Rusland de hand kan leggen op Oekraine zal U dat voelen aan de prijs van het brood want Poetin zal Europa daar op terugpakken.