Nederland fel op Belarus in gespannen situatie aan Poolse grens: ‘Mensonterende onbeschoftheid’

VIDEOPolen vreest een massale doorbraak van vluchtelingen uit Belarus aan zijn grenzen. Onder meer Syriërs, Irakezen en Afghanen worden door het regime in Belarus binnengehaald met als enige doel ze zo snel mogelijk richting het Westen te sturen. De Polen spreken van drie- tot vierduizend vluchtelingen. Minister Knapen en de Europese Commissie halen ondertussen fel uit. 

 1. Corona veroorzaakt geheugenproblemen: ‘1 op de 7 krijgt psychische problemen’
  PREMIUM

  Corona veroor­zaakt geheugen­pro­ble­men: ‘1 op de 7 krijgt psychische problemen’

  Corona-infecties veroorzaken immuunreacties die zenuwcellen in de hersenen beschadigen, met deliriums en geheugenproblemen tot gevolg en een verhoogd risico op dementie. Dat bevestigt een studie van de Londense universiteit King’s College. ,,Eén op de zeven mensen die met het coronavirus besmet raakt, houdt daar aanhoudende klachten zoals concentratie- en slaapproblemen aan over”, weet professor psychiatrie Manuel Morrens (UAntwerpen).
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”