Volledig scherm
Henk Kamp, minister van Economische Zaken © ANP

Nederland gaat gewoon op handelsmissie naar Rusland

Een geplande handelsmissie naar Rusland met minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat gewoon door ondanks de toenemende spanningen in Oekraïne. Nederland zag eerder wel af van een officiële delegatie naar Paralympische Spelen in Sotsji.

Minister Edith Schippers en prinses Margriet bleven weg omdat de Russen een soeverein buurland waren binnengevallen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken stond de energiemissie al enige tijd gepland.

'Natuurlijk kan die beslissing altijd worden heroverwogen. We houden de situatie in Oekraïne nauwlettend in de gaten. Maar bij de afweging heeft vooral de minister van Buitenlandse Zaken een grote stem.'

De missie - van 13 tot en met 16 mei - behelst een reis voor maximaal tien bedrijven in de olie- en gassector. Zij brengen onder meer bezoeken aan Russische ministeries en olie- en gasbedrijven. Het programma vindt plaats in Moskou en op het gas- en olierijke schiereiland Yamal. Henk Kamp zal in Rusland ook een energieforum bezoeken, aldus zijn woordvoerder.