ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederland kleurt groener op coronakaart, Spanje wordt roder

Meer delen van Nederland kleuren groen op de Europese coronarisicokaart nu het aantal coronagevallen blijft dalen. Groningen en Friesland stonden al op het laagste niveau en deze week komen Drenthe, Flevoland en Limburg erbij. De rest van het land blijft voorlopig oranje.

14 reacties

 • Christina Tache

  5 maanden geleden
  Ik bedank, wat een gedoe, je moet het er maar voor over hebben. En maar boos omdat ze een vakantie geboekt hebben om er dan achter te komen dat je app en vaccinatie bewijs er nog niet is. Dat risico heb je dan toch zelf genomen? Bewust vorig jaar niet gegaan en nu bewust risico genomen? Het is niet zo dat het virus weg is en iedereen al beschermd. Maar goed de gevolgen van een nw lockdown dragen we allemaal ook de gene die dit jaar weer bewust de keus maakte om nog even voorzichtig te zijn.
 • Michael Baas

  5 maanden geleden
  Ik vind sommige dingen die ik lees best dubbel. Ik ben dus een ouder die eea niet begrijpt. Mijn kinderen willen ook graag geënt worden maar moesten achteraan in de rij aansluiten. Nu nog steeds 5 weken wachten voor 1e pas kan. Waarom gaat álles open als er nog grote groep op vaccinatie wacht? Waarom nu onder jongeren alle besmettingen? Ik ben zelf wel 2x geprikt en mag nu veel dus ik begrijp jeugd wel. Misschien had achteraf de politiek beter anders aan kunnen pakken tot het safe was. Jammer zo
 • H Tol

  5 maanden geleden
  AD, hoe komen jullie bij het rode advies voor sommige delen van Spanje? Op http://nederlandwereldwijd.nl vind ik het niet terug.
 • Beppie Janssen

  5 maanden geleden
  Spanje op rood, als gevolg van de zielige studenten die zo nodig examenfeestjes moesten houden.....ook Spaanse studenten hoor, geen uitzondering. Ik vind het onbegrijpelijk dat ouders kennelijk geen enkel gezond verstand bij deze luitjes. Want ach ze zijn zooooo zielig!
 • gert meijboom

  5 maanden geleden
  Het is af te wachten hoe het zal gaan. Met een beetje verstand genieten van wat nu kan, hoe het er morgen uit zal zien weet nog niemand. Speculeren op wat eventueel wel en niet en door wie heeft geen zin.