Foto ter illustratie. Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, staat de pers te woord.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, staat de pers te woord. © ANP

Nederland stemt als enige niet voor EU-miljarden voor Polen: ‘Een zeer, zeer stevig signaal’

Nederland zal als enige lidstaat van de EU niet voor het voorstel stemmen van de Europese Commissie om Polen 36 miljard euro uit het coronaherstelfonds te geven. Nederland zal zich van stemming onthouden. Dat is diplomatiek ‘een zeer, zeer stevig signaal’, aldus minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken).

55 reacties

 • Martin Geuzinge

  4 maanden geleden
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. NL wijst weer met het Haagse Roomse vingertje naar een land met een loodzwaar verleden t.a.v. de 2e wereldoorlog en daarna, toen Polen een satellietstaat was van Moskou. Dat de Polen zich toch nog hersteld hebben van de extreme Jodenvervolgingen en de laars op de nek van de Duitsers en Russen mag een wonder heten. NL daarentegen kan zich alleen maar bogen op de laffe onderdrukkingen en moordpartijen 300 jaar lang op de inheemse bevolking van NL Indie.
 • D Klopman

  4 maanden geleden
  Zo te lezen weten deze mensen het beter. Maar op tegen den haag durven ze niet
 • Jacco Bax

  4 maanden geleden
  Neem dan ook de Zuidelijke landen mee, stop zeker om Italië te helpen. Onteigening van de miljarden aan goud in het Vaticaan, de Paus is toch al van het padje af met de opmerking dat de Navo de Russen hebben uitgedaagd. Laten de Italianen het goud van het Vaticaan maar gebruiken om hun gaten te vullen ipv de harde werkers uit het Noorden te bestelen!
 • joop vried

  4 maanden geleden
  Polen draait nu toch ook gewoon door zonder de miljarden
 • J. Bobeldijk

  4 maanden geleden
  De Nederlandse politiek ondergraaft al jaren de democratie door achterkamertjes politiek, cordon sanitair, en het uitsluiten van anders denkende partijen. Hier kiest niet het volk maar een paar incestieuze partijen die elkaar in het pluche houden. Maar oohh wat weten we goed hoe een ander het moet doen.