Volledig scherm
Gzira. © Archief

Nederlander (24) overlijdt na val van balkon in Malta: ‘We dachten aan een auto-ongeluk’

UPDATEEen 24-jarige Nederlander is vannacht op Malta om het leven gekomen, nadat hij van een balkon was gevallen. De man viel van de zevende verdieping van een appartementencomplex naar beneden, bevestigt de politie. Hij zou al langere tijd op het eiland wonen, melden lokale media.

Volledig scherm
Omwonenden belden een ambulance, na het slachtoffer op straat te hebben zien liggen © Screenschot/Maltese televisie
Volledig scherm
De onfortuinlijke Nederlander kwam naast een geparkeerde auto terecht. © Screenschot/Maltese televisie

Het ongeluk gebeurde in de Sir Hildebrand Oakes Street in Gzira, een plaats aan de noordoostelijke kust van Malta. Bewoners van het appartementencomplex schrokken rond drie uur wakker van een harde knal en dachten aanvankelijk dat het om een auto-ongeluk ging. ,,We openden het raam en zagen een man op de grond liggen”, vertelde een vrouw tegen de Malta Times.

Eerst dacht zij dat het slachtoffer was aangereden, maar realiseerde zich al snel dat hij was gevallen. De jongeman lag naast een geparkeerde auto. ,,We belden toen onmiddellijk de ambulance, die was binnen enkele minuten aanwezig. Tien minuten later arriveerde de politie.”

Reactie ministerie

Volledig scherm
Het appartementencomplex waar de omgekomen 24-jarige verbleef. © Screenschot/Maltese televisie

Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan bevestigen dat er een 24-jarige Nederlander is overleden op Malta, maar doet vanwege de privacy verder geen mededelingen. De familie van het slachtoffer is geïnformeerd. 

Hart van Nederland meldt dat het om een Nederlandse student gaat. Het bericht over zijn dood zou, volgens de vader van een studiegenoot, rondgaan in een appgroep voor Nederlandse studenten op het eiland. In en rondom de plaats zouden een groot aantal Nederlandse studenten wonen. Zij lopen stage op het eiland.