Nederlander (53) jaar de cel in voor vechtpartij bij show Dimitri Vegas & Like Mike

VIDEOEen 53-jarige man uit Zwijndrecht is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan hij er één moet uitzitten, en 1200 euro boete voor zijn betrokkenheid bij een zware knokpartij tijdens een concert van dj’s Dimitri Vegas & Like Mike in het Antwerpse Sportpaleis twee jaar geleden. Een van de slachtoffers, Toon S., liep daarbij een schedelbreuk op. De verdachte ontkent en had op vrijspraak gehoopt.

Het had een topavond moeten worden in het Sportpaleis, zoals altijd als de groep van twaalf vrienden uit onder meer het Belgische Sint-Niklaas eropuit trok. Op 15 december 2017 gingen de twintigers naar een show van de dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike. De vrienden hadden een perfecte staanplaats gevonden.

Maar het optreden was amper begonnen of het gezelschap kreeg het aan de stok met een andere concertganger, vermoedelijk nadat Toon S. bier op diens vriendin had gemorst. Een vriend probeerde de gemoederen nog te bedaren, maar daar had de tegenpartij geen oren naar. De man, die volgens getuigen stijf stond van de drugs, deelde eerst een elleboogstoot uit aan Daniel B. Vervolgens scheurde hij het T-shirt van zijn bovenlichaam en gaf hij Toon S. een rake vuistslag op het hoofd. Daniel’s broer, Dimitri B. liep tijdens het gevecht een gebroken neus op. 

Volledig scherm
Dimitri Vegas and Like Mike tijdens hun show in 2017 in het Sportpaleis. © Photo News

In levensgevaar

Van de drie vrienden was Toon S. er het ergst aan toe. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Een week lag de man in coma en balanceerde hij op het randje van de dood. Inmiddels is Toon aan de beterende hand, maar de oude is hij nog niet. Zo heeft hij te kampen met felle hoofdpijn en raakte hij zijn reuk- en smaakzin kwijt. 

De 53-jarige Arie d.P. uit Zwijndrecht kwam pas als verdachte in beeld, nadat het Nederlandse programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep deed met camerabeelden van de feiten.

P. verklaarde dat Toon S. en zijn entourage zich misdragen hadden tegenover zijn vriendin en dat hij als eerste geslagen werd. De camerabeelden spreken dat echter tegen: P. was de enige die klappen had uitgedeeld.

Opvallende tattoo

Volledig scherm
Slachtoffer Toon (links). Rechts een beeld van de dader tijdens het concert. © Faroek

De Nederlander erkende vorige maand tijdens het proces uiteindelijk dat hij één slag aan Toon S. had gegeven. ,,Maar dat was niet dé vuistslag, waardoor het slachtoffer in coma is beland”, pleitte zijn advocaat Tim Smet, die voor zijn cliënt de vrijspraak had gevraagd.

De rechtbank was het daar niet mee eens en achtte P. schuldig aan het toebrengen van slagen en verwondingen aan Toon S., Daniel B. en Dimitri B. Daniel B. krijgt 275 euro schadevergoeding. Toon S. en Dimitri B. moeten langs bij een deskundige. Die zal de schade definitief begroten. 

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.