Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

‘Nederlander (60) bekent moord vrouw en dumpen lichaam in afvalcontainer aan Costa Blanca’

Een 60-jarige Nederlander is vandaag in Spanje aangehouden voor de moord op een 34-jarige Roemeense vrouw. Het lichaam van de vrouw werd gisterochtend bebloed en met verschillende steek- en snijwonden gevonden in een vuilcontainer in kustplaats Moraira. Een dag later meldde de man zich zelf bij de politie.

Hij heeft zijn daad inmiddels bekend, melden verschillende lokale media. De Nederlander, die woonachtig is in de plaats aan de Spaanse Costa Blanca, zou getrouwd zijn met de vrouw. Hij doodde haar zondag en dumpte het lichaam in een (deels) ondergrondse afvalcontainer op straat. 

Haar lichaam werd maandagmorgen rond acht uur door een vuilnisman aangetroffen. Het was gewikkeld in een dekbed. De vuilophaaldienst schakelde meteen de politie in. Agenten zetten de omgeving af en begonnen direct een onderzoek. 

Onderzoek

Aanvankelijk was de identiteit van de vrouw niet bekend. Duidelijk was wel meteen dat zij door geweld om het leven was gebracht. Ze had verschillende steek- en snijwonden, onder meer aan haar handen en armen, wat erop zou wijzen dat ze zich verdedigd heeft tijdens een worsteling. Ook was haar keel doorgesneden.

De Nederlander meldde zich vandaag rond 12.30 uur bij de politie. Het lichaam van de vrouw, die een zoontje achterlaat, werd vandaag verder onderzocht. Een motief voor de moord is nog niet bekend gemaakt, wel melden lokale media dat de vrouw eerder geklaagd zou hebben over huiselijk geweld. 

Moraira is een badplaats iets noordelijk van Benidorm in de provincie Alicante. Er wonen veel buitenlanders.

 1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
  PREMIUM

  ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

  Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

  Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

  In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.