Volledig scherm
De Mercedes was volgens de Spaanse politie een wagen uit het dure segment. © Guardia Civil

Nederlander betrapt die gestolen auto naar Marokko wilde smokkelen

Een 38-jarige Nederlander is in de Zuid-Spaanse havenstad Almeria aangehouden na te zijn betrapt achter het stuur van een gestolen Mercedes. De man, van wie alleen de initialen Z.M. bekend zijn gemaakt, wilde volgens de politie een veerboot naar Marokko nemen.  

De Nederlander liep maandag tegen de lamp tijdens een controle van de Guardia Civil. Die controleert in Almeria elk voertuig dat mogelijk gestolen is. Z.M. was volgens de Spaanse politie verdacht omdat hij met de auto van buiten Spanje kwam en onderweg was naar Noord-Afrika. 

Frankrijk en Duitsland

Hoewel criminele organisaties volgens de Spaanse politie steeds geavanceerdere methoden en de laatste technieken gebruiken om autopapieren te vervalsen, wisten speurders te achterhalen dat de Mercedes was gestolen in Frankrijk en in Duitsland nieuwe papieren kreeg. Dat kwam na grondige inspectie van voertuig en documenten aan het licht. 

De Nederlander wordt verdacht van 'onttrekking van een wagen uit het dure segment'. Zijn dossier is overgemaakt aan het Openbaar Ministerie in Almeria. In afwachting van verdere stappen blijft hij in voorlopige hechtenis.