Een luxe Mercedes nam de man mee naar Spanje.
Volledig scherm
Een luxe Mercedes nam de man mee naar Spanje. © REUTERS

Nederlander neemt Mercedes mee voor proefrit... naar Spanje

Een Nederlandse man is met een luxe Mercedes uit Nederland teruggevonden in Spanje. De man nam de auto mee voor een uitgebreide proefrit naar het Spaanse Sanxenxo in Galicië, waar hij vervalste Spaanse kentekenplaten op de auto schroefde. Hij is op dit moment in afwachting van zijn proces, meldt het Spaanse El Correo Gallego.

De man, die zowel de Nederlandse als Spaanse nationaliteit heeft, bezocht begin augustus een autobeurs in Nederland en zocht een luxe Mercedes uit voor een proefrit. Hij kwam er echter nooit meer mee terug naar de beurs. De oplichter reed direct door naar Sanxenxo, waar hij de nummerplaten verwisselde voor Spaanse.

Strafblad

Vorige week werd de oplichter ontdekt in dezelfde plaats. De burgerveiligheidspatrouille vond de man, die bij de politie bekend is om zijn uitgebreide strafblad, verdacht in zo'n auto en hield hem staande. De man bleek de kentekenplaten te hebben verwisseld voor valse, Spaanse kentekenplaten. Het voertuig werd in beslag genomen en kan worden opgehaald door de rechtmatige eigenaar.

Het strafblad van de man bestaat uit vooral uit oplichting zoals vertrekken zonder te betalen in hotels en restaurants. Daar komt nu diefstal en valsheid in geschrifte bij.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.