Nederlander opgepakt in België na drugsvondst

Tijdens een politieactie in het Belgische Beverlo heeft de Belgische politie gistermiddag een Nederlandse man aangehouden. Ook zes andere verdachten werden gearresteerd in het kader van een lopend drugsonderzoek.

De politie kwam de mannen op het spoor nadat er een plantage werd ontdekt in Lummen met in totaal 264 cannabisplanten. Die vondst leidde tot politieacties in zowel Lummen als Beverlo. In die laatste plaats reden gemaskerde agenten de Nederlandse man en zijn Duitse compagnon gistermiddag klem bij Beverlo. De twee, die onderweg waren in een Nederlandse auto, werden gesommeerd uit te stappen en met de handen op het hoofd op de grond te gaan liggen. Ze zijn vervolgens gearresteerd.

Duitsland heeft inmiddels om de uitlevering van de Duitser gevraagd. Het betreft een veertiger die in Duitsland woonachtig was en nu in Belgisch Limburg verbleef. In Duitsland wacht hem nog een gevangenisstraf van twaalf jaar. De man maakte net als de Nederlander en vijf andere, in Lummen gearresteerden deel uit van eenzelfde bende. De vijf mannen uit Lummen zijn na verhoor vrijgelaten, de Nederlander en de Duitser zitten nog vast.

Volledig scherm
Gemaskerde mannen reden de twee verdachten klem. © Screenshot VTM Nieuws
  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.