Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank van Kortrijk © Alexander Haezebrouck

Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag

De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.

Ryan D. (29) had een relatie met de moeder van de tweejarige jongen. Hij ging daarom elk weekend vanuit Nederland naar Bissegem, waar de vrouw woonde. Al snel zorgde hij ook voor het tweejarige zoontje, met wie hij ook vaak alleen was. ,,Eind mei kwam de moeder al een paar keer naar het ziekenhuis omdat haar zoontje zware verwondingen had opgelopen, maar een verklaring kon ze nooit geven”, zei het lokale Openbaar Ministerie.

,,Op drie juni was het Ryan die samen met de oma van het kindje de jongen zwaargewond binnenbracht in het ziekenhuis. Vanaf daar werd het kindje overgebracht naar het ziekenhuis in Gent waar hij in een comateuze toestand binnenkwam met een hersenbloeding en werd hij meteen geopereerd.”