Volledig scherm
Gevangenis van Sint-Gillis © BELGA

Nederlander verdacht van moord in Belgische gevangenis

In een gevangenis in Brussel is een gedetineerde aangehouden op verdenking van moord op een medegevangene. Alles wijst erop dat de verdachte een Nederlandse celgenoot is, meldt Het Laatste Nieuws. 

De Nederlander, die een psychiatrisch verleden zou hebben, werd volgens de Vlaamse krant donderdag uit zijn cel gehaald voor een gesprek met een psychiater. De man kwam zo verward over dat een cipier hem al vrij snel weer teruggebracht naar zijn cel. Daar werd het levenloze lichaam van de medegevangene aangetroffen, half verborgen onder een laken.

Het slachtoffer zou volgens de eerste onderzoeksresultaten zijn overleden in de nacht van woensdag op donderdag. Het gaat om een man van Algerijnse afkomst die een misdrijf had gepleegd maar niet toerekeningsvatbaar werd verklaard vanwege een psychische stoornis.

Het Openbaar ministerie in Brussel opende meteen een gerechtelijk onderzoek en liet een autopsie uitvoeren. ,,Uit die autopsie is gebleken dat het slachtoffer een gewelddadige dood stierf”, zegt een woordvoerder tegen de Vlaamse krant. ,,De onderzoeksrechter heeft een andere gedetineerde daarop laten aanhouden en stelde hem in verdenking van moord.”

De verdachte verschijnt binnenkort voor de raadkamer, die beslist over zijn aanhouding.

  1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
    PREMIUM

    David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

    De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”