Volledig scherm
Beide mannen zijn aangehouden. © Carabinieri Compagnia di Carbonia

Nederlanders smokkelen coke naar Sardinië in geheim vak in auto

De Italiaanse politie heeft deze week in de Sardijnse plaats Carbonia twee Nederlandse mannen uit Emmen aangehouden wegens drugssmokkel. Dat melden Italiaanse media. De mannen verstopten 11 kilo cocaïne in hun auto.

Agenten hielden Silvano F. (29) en Stefan L. (27) deze week aan omdat de twee doelloos rondjes leken te rijden in hun auto's. De twee gaven aan verdwaald te zijn, maar omdat de agenten het niet vertrouwden besloten ze hun auto's te inspecteren. Ze vonden niets, maar omdat een van de twee mannen nogal zenuwachtig werd van de controle, nam de politie de twee wagens toch maar mee voor nader onderzoek.

In de Golf van Stefan vond een van de agenten vervolgens een afstandsbediening waarmee een luikje in de BMW van Silvano zich bleek te openen. In dat luik was maar liefst 11 kilo cocaïne verstopt. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer twee miljoen euro. 

Slachtoffer

De mannen verklaarden dat de auto niet van henzelf was en dat ze het slachtoffer zijn geworden van drugssmokkelaars. De twee zitten momenteel vast. De auto's, de drugs en de 1900 euro die ze bij zich hadden, zijn in beslag genomen.

Volledig scherm
De twee mannen zijn aangehouden/ © Carabinieri Compagnia di Carbonia