Zakenman Bernard Keiser (I) tijdens de opgravingen bij de Puerto Inglès (Engelse haven) op het eiland Robinson Crusoe, zo'n 700 kilometer ten westen van het Chileense vasteland.
Volledig scherm
Zakenman Bernard Keiser (I) tijdens de opgravingen bij de Puerto Inglès (Engelse haven) op het eiland Robinson Crusoe, zo'n 700 kilometer ten westen van het Chileense vasteland. © AFP

Nederlands-Amerikaanse schatzoeker moet stoppen met graven naar ‘Spaanse zilvervloot’

Ruim een jaar nadat hij toestemming had gekregen om op een Chileens eiland te graven naar een ‘mythische’ schat moet Bernard Keiser zijn werkzaamheden staken. De tijd die hij kreeg is volgens de Chileense minister van Nationale Eigendommen verstreken. De Nederlandse Amerikaan is al ruim twintig jaar op zoek naar wat ‘de grootste nog niet ontdekte schat ter wereld’ wordt genoemd.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Zwitsers naar de stembus om boerkaverbod
  Play

  Zwitsers naar de stembus om boerkaver­bod

 2. Mikos Gouka: 'Slot zou gek zijn als hij afscheid neemt van Toornstra'
  Play

  Mikos Gouka: 'Slot zou gek zijn als hij afscheid neemt van Toornstra'