Volledig scherm
De voortent van het gezin uit Ulft raakte zwaar beschadigd als gevolg van het spiritus-ongeval in Oostenrijk. © Polizei Salzburg

Nederlands meisje (2) zwaargewond bij vakantiedrama in Oostenrijk

Een 2-jarig meisje uit het Gelderse Ulft is afgelopen zaterdag zwaargewond geraakt bij een vakantiedrama in Oostenrijk. Zij liep ernstige brandwonden op, doordat het bijvullen van het fornuis in de camper misging.

De 32-jarige vader van het meisje wilde spiritus in het fornuis gieten terwijl er een vlam brandde, meldt de Oostenrijkse politie. Hij morste wat van de uiterst brandbare vloeistof en een deel kwam op zijn hand. Daarop gooide hij de fles naar buiten.

Die spiritusfles landde in de voortent, waar zijn 27-jarige vrouw en hun 2-jarige dochtertje zaten. Zij werden geraakt door de brandende spiritus en liepen beiden ernstige brandwonden op. Het ongeval gebeurde op een camping in Abersee, gelegen aan de Wolfgangsee.

Ziekenhuis

Het meisje is onder begeleiding van een noodarts naar het ziekenhuis in Salzburg gebracht, 35 kilometer naar het westen. Volgens de lokale krant Oberösterreichische Nachrichten heeft zij meerdere tweede- en derdegraadsverbrandingen opgelopen over 40 procent van haar lichaam. Ook de vader en moeder van het jonge gezin liepen ernstige brandwonden op en zijn behandeld aan de gevolgen van het spiritus-ongeval. 

Na behandeling in Salzburg is het meisje gisteren naar een brandwondenkliniek in München (Duitsland) gebracht, weet de krant. Het is onbekend of zij daar nog verblijft, de Oostenrijkse politie kon daar maandag niets over zeggen.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”