Volledig scherm
© Facebook

Nederlands slachtoffer Nairobi was hoogzwanger

De identiteit van de 33-jarige Nederlandse vrouw die het bloedbad in een winkelcentrum in Nairobi niet overleefde is bekend. Het gaat volgens Omroep Gelderland om de hoogzwangere Elif Yavuz.

Yavuz woonde met haar Australische partner Ross Langdon in Kenia, waar ze onderzoek deed naar malaria. Hij kwam ook bij de aanslag om het leven. Elif zou naar verluidt acht maanden zwanger zijn geweest van hun eerste kindje.

Op haar facebookpagina plaatste de hoogzwangere Elif eind augustus een foto waarop zij de hand schudt met oud-president Clinton. Elif behaalde haar doctoraal volksgezondheid aan de Harvard universiteit en werkte voor de Bill en Melinda Gates Foundation in Kenia.

Yavuz studeerde enkele jaren geleden als politicologe af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zo heeft haar hoogleraar Marcel Wissenburg maandag bevestigd.

Yavuz was volgens hem een 'hele slimme, erg sociaal bewogen studente, die van praktisch handelen hield. Maar ook kon genieten van een feestje. Een geweldige vrouw die de wereld zou veranderen.'