De meeste bezoekers kwamen uit Spanje (100) maar er waren ook feestgangers uit Frankrijk (35), Andorra (10), Italië (10) en andere Europese landen waaronder Luxemburg en Oostenrijk.
Volledig scherm
De meeste bezoekers kwamen uit Spanje (100) maar er waren ook feestgangers uit Frankrijk (35), Andorra (10), Italië (10) en andere Europese landen waaronder Luxemburg en Oostenrijk. © EPA

Nederlandse (29) vast voor organiseren illegale rave-marathon bij Barcelona

Een 29-jarige vrouw uit Nederland is gisteren in de buurt van Barcelona gearresteerd nadat de politie een einde had gemaakt aan een illegale raveparty. De vrouw zou een van de organisatoren zijn geweest van het feest, dat zo'n veertig uur duurde. Ze wordt beschuldigd van ernstige ongehoorzaamheid (het negeren van de coronaregels) en mogelijk ook van een misdrijf tegen de volksgezondheid, melden Spaanse media. 

 1. Hoe ravers de politie zelf op het spoor brachten van de grootste lockdownparty van Europa
  PREMIUM
  Reconstructie

  Hoe ravers de politie zelf op het spoor brachten van de grootste lockdown­par­ty van Europa

  In Frankrijk is zaterdagochtend een einde gekomen aan de grootste lockdownparty van het land sinds de uitbraak van het coronavirus. De illegale technofuif startte op oudejaarsavond en duurde liefst 36 uur. De 2.500 aanwezigen overtraden ongeveer álle geldende coronamaatregelen en keerden zich tegen de gendarmerie toen die de boel wilde stilleggen. Voor de politie zat er daardoor niet anders op dan te wachten tot het feestje ‘vanzelf’ zou stoppen. De balans na anderhalve dag feesten: drie gewonden agenten, één uitgebrande politiecombi en 1.200 processen-verbaal.
 1. Van vergiftiging herstelde Navalny op weg naar Rusland
  Play

  Van vergifti­ging herstelde Navalny op weg naar Rusland

 2. Politie veegt Museumplein leeg na illegale demonstratie
  Play

  Politie veegt Museump­lein leeg na illegale demonstra­tie