Een Nederlandse jihadiste is gevlucht uit Raqqa en geeft een interview aan de VRT in vluchtelingenkamp Ain Aissa.
Volledig scherm
Een Nederlandse jihadiste is gevlucht uit Raqqa en geeft een interview aan de VRT in vluchtelingenkamp Ain Aissa. © @vrt

Nederlandse jihadiste in Syrië: Ik wil graag terug naar huis

,,Ik wil graag terug naar Nederland, voor de toekomst van mijn kinderen", dat zegt een 23-jarige Nederlandse jihadiste in Syrië. De zwangere vrouw verblijft nu met haar jonge kind in een vluchtelingenkamp in de buurt van de Syrische stad Raqqa. ,,Maar ik kan pas worden uitgeleverd als het Nederlandse consulaat daarom vraagt."

 1. Brazilië laat vliegdekschip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’
  UPDATE

  Brazilië laat vliegdek­schip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’

  De Braziliaanse marine heeft vrijdag een beschadigd vliegdekschip dat vol asbest, verf en andere giftige stoffen zit in de Atlantische Oceaan laten zinken. Milieuactivisten protesteerden al langer tegen de plannen van marine, die beweerde dat er geen alternatief was voor het buiten gebruik gestelde vaartuig. Ook het Openbaar Ministerie en de Braziliaanse milieudienst Ibama waren tegen het afzinken van het vliegdekschip.
 2. Tennisser Nick Kyrgios bekent schuld: ex-vriendin mishandeld tijdens een ruzie

  Tennisser Nick Kyrgios bekent schuld: ex-vrien­din mishandeld tijdens een ruzie

  De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft bekend dat hij begin 2021 zijn toenmalige vriendin heeft mishandeld, maar het levert hem desondanks geen straf op. Tijdens een rechtszitting in de Australische hoofdstad Canberra gaf Kyrgios toe dat hij zijn ex-vriendin Chiara Passari ruim twee jaar geleden tijdens een ruzie op de grond had geduwd. De aanklacht van mishandeling die de vrouw had ingediend, werd daarop verworpen door de rechter.