Volledig scherm
Nederlandse militairen op vliegveld Eindhoven © Cor de Kock

Nederlandse militairen naar Litouwen

Vanaf vliegveld Eindhoven vertrekt donderdag een grote groep militairen naar Litouwen. Ze maken deel uit van een NAVO-missie in de Baltische staten en Polen. 

De eenheden moeten deze landen geruststellen met het oog op de Russische dreiging.

Er gaan uiteindelijk 270 Nederlanders naar Rukla in Litouwen. Ze staan onder bevel van de Duitsers. Naast Nederlanders en Duitsers gaan ook Belgen en Noren deel uitmaken van dit bataljon.

De NAVO stuurt in totaal vier bataljons naar Estland, Letland, Litouwen en Polen. Achttien landen leveren een bijdrage aan deze vooruitgeschoven troepenmacht. De andere drie bataljons worden geleid door de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.