Volledig scherm
© EPA

Nederlandse moeder en dochter onder slachtoffers van aanslagen Sri Lanka

De aanslagen in Sri Lanka hebben aan nog twee Nederlanders het leven gekost. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dat laten weten. Het gaat om een moeder en haar dochter.

Daarmee komt het aantal Nederlandse slachtoffers in Sri Lanka op drie. In totaal kwamen zo’n 310 mensen om.

Het gaat om een vrouw van 48 en haar dochtertje van 12 jaar. Beiden hebben behalve de Nederlandse ook een andere nationaliteit. Een woordvoerder van het ministerie zegt niet om welke nationaliteit het gaat. De slachtoffers zijn maandag geïdentificeerd. 

De twee kwamen om het leven bij de aanslag op het Cinnamon Grand Hotel in Colombo. In hetzelfde hotel kwam ook een Nederlandse vrouw van 54 jaar om het leven

De twee slachtoffers woonden in het buitenland. Dat gold ook voor de vrouw van wie gisteren bekend werd dat ze was omgekomen.

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.