Volledig scherm
Tyrone Spong (r).

Nederlandse profbokser aangeklaagd na ontsnapping van poema in Florida

De Nederlandse profbokser Tyrone Spong (33) is in Florida aangeklaagd voor het illegaal bezit van een poema. Het beest ontsnapte in januari en moest verdoofd worden door agenten. Spong is een Surinaams-Nederlands bokser en kickbokser. Op 5-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn familie vanuit Suriname naar Nederland. 

Volgens de politie komen er in Parkland, Florida, weliswaar wilde poema‘s voor, maar volgens de onderzoekers moet het hier gaan om een ‘tam’ exemplaar dat thuis werd gehouden. Het beest zou in gevangenschap groot geworden zijn. De poema was ondervoed toen het beest werd aangetroffen, maar maakt het inmiddels weer goed. De uit de kluiten gewassen kat zit nu in een opvang.

Spong is een grote naam in de kickboks-wereld. Hij werd Europees kampioen en won in het verleden partijen tegen grootheden als Peter Aerts en Remy Bonjasky. Daarna stortte hij zich op het boksen.

De manager van Spong heeft lokale media laten weten niet te willen reageren op de zaak.

  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.