Nederlandse toeristen bezorgd: ‘Vuur Gran Canaria kan zich snel verspreiden’

Video en updateDe massale evacuatie op het Spaanse eiland Gran Canaria brengt ook onrust onder Nederlandse toeristen, die niet weten hoe veilig hun vakantieoord is. De bosbranden hebben al 3400 hectare verwoest en breiden zich nog altijd uit. Sommige Nederlanders twijfelen of ze wel af moeten reizen.

Reisorganisaties als Sunweb en D-reizen kregen de afgelopen dagen verontruste vragen van Nederlanders die op het punt staan om te vertrekken naar Gran Canaria. De toeristen zagen beelden van bosbranden met vlammen die tot wel vijftig meter hoog komen. Inmiddels hebben zo’n achtduizend mensen aan de noordkant van het eiland in allerijl hun huis moeten verlaten.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.