Volledig scherm
President Trump bij terugkeer van zijn trip naar North Carolina in de tuin van het Witte Huis met een volgens Amerikaanse media ‘absoluut meer gebronsd gezicht dan normaal'. © REUTERS

Nederlandse twitteraar met 150 volgers ‘vernedert’ Trump, president reageert boos

De Amerikaanse president Donald Trump voelt zich vernederd door een tweet van een Nederlander. Dat blijkt uit een reactie van het staatshoofd op het bericht van Maarten van der Linden. Die gaf daarin op ludieke maar rake wijze commentaar op een foto van Trump.

De foto laat de Amerikaanse president zien in de tuin van het Witte Huis, gisteren na terugkeer van een bezoek aan de stad Charlotte in North Carolina. Trump bezocht er een economische top en kondigde ‘Opportunity Now’ aan, een​ ​nieuw project om achtergestelde steden in het hele land nieuw leven in te blazen.

Op de foto, gemaakt door Witte Huis-fotograaf William Moon, heeft de president een opvallend oranje gekleurd gezicht met een scherpe witte lijn bij de haargrens. Alsof hij een ‘maskertje’ heeft gekregen. De afbeelding, gepubliceerd op Twitter-account White House Photos, veroorzaakt wereldwijd ophef en lokte duizenden  hilarische reacties uit. Op Facebook is zelfs een speciale pagina gewijd aan de ‘internet memes’ met als titel: Big Tangerine Energy (Grote Mandarijn Energie, zie onder dit artikel)  

Een van de reacties kwam van Maarten van der Linden. Hij retweette de foto - nota bene zwart-wit - met als commentaar: OMG America, jullie president! met de hashtags #toomuchmakeup en #orangeface. Trump reageerde er vandaag op met de tekst: ‘Meer nepnieuws. Deze foto was overduidelijk gefotoshopt, maar de wind was sterk en zag mijn haar er niet goed uit? Alles om te vernederen!’

De reactie van Trump op het commentaar van Van der Linden is opmerkelijk. De Amerikaanse president heeft 72,3 miljoen volgers op Twitter, de Nederlander 151 maar dat aantal loopt snel op, blijkt. Waarom laatstgenoemde reageerde op de foto van Trump, is niet bekend. Van der Linden is op reis in het buitenland. ,,Ik weet dat hij geen fan is van Trump maar wie wel’’, zei zijn werkgever gisteravond grinnikend tegen deze site.  

Bekijk hieronder onze video's over Donald Trump.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.