Volledig scherm
In het Duitse Winterberg is een Nederlands meisje uit een skilift gevallen. (Foto ter illustratie) © Shutterstock

Nederlandse vader ziet dochter (9) uit skilift glijden in Winterberg

Een 9-jarig Nederlands meisje uit Arnhem is zondagmiddag in Winterberg uit een skilift gevallen en ernstig gewond geraakt. Het meisje zat met haar vader (38) in de lift, maar ook hij kon niet voorkomen dat ze uit de gondel viel. 

Hoe het kon gebeuren dat ze is gevallen, is nog niet bekend, aldus de politie in het Duitse Sauerland, waar het skioord Winterberg ligt.

Het kind gleed rond 14.30 uur naar beneden; reddingswerkers en een spoedarts waren snel ter plekke. Een gevraagde reddingshelikopter kon niet bij haar komen vanwege het slechte weer. Daarom is het gewonde meisje met een ambulance naar een speciale kliniek gereden.

Het is het tweede dramatische liftongeval in drie weken tijd. Op tweede kerstdag viel een 12-jarige Nederlandse jongen uit de stoeltjeslift op de piste bij het Oostenrijkse Sölden. Deze skiër was op pad met een skileraar. De man probeerde een val nog te voorkomen door de jongen bij zijn jas en broek te grijpen, maar dat werd te zwaar. De jongen viel zo'n vier meter naar beneden en moest met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck worden gebracht. 

 1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
  CORONAVIRUS

  Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

  Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 41 doden geëist, meer dan 1300 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.
 2. Vandaag verdediging van ‘dictator’ Trump aan zet
  Impeachmentproces

  Vandaag verdedi­ging van ‘dictator’ Trump aan zet

  In de Amerikaanse Senaat legden de Democraten gisteren voor de derde dag op rij uit waarom zij president Donald Trump af willen zetten. Aanklagers noemden Trump al een ‘bedrieger’ en ‘dictator’. Vanaf vandaag krijgen de Republikeinen drie dagen de kans om hun tegenargumenten toe te lichten. De Amerikaanse nieuwszender ABC News bracht vandaag ook het bestaan van een geluidsopname aan het licht waarin Trump oproept tot het terugroepen van Marie Yovanovitch, de voormalige VS-ambassadeur in Oekraïne.
 1. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
  Dodental gestegen naar 41

  Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld, in Maleisië zijn drie gevallen geconstateerd.