Volledig scherm
© Google Streetview

Nederlandse verdachte van dodelijk jetski-ongeval mag Malta verlaten

De Nederlandse jongen van 19 jaar, die aangehouden werd voor het dodelijk jetski-ongeval met een vriend van hem, komt weer op vrije voeten. De rechtbank bepaalde vandaag dat hij Malta mag verlaten als er 5.000 euro borg wordt betaald. Dat gaat gebeuren, laat zijn advocaat weten.

Woensdag kwamen de twee vrienden in botsing, tijdens het jetskiën. De 19-jarige jongen uit Geerdijk overleefde dat ongeval niet. De ander werd daarop aangehouden, op verdenking van het veroorzaken van het ongeluk terwijl hij onder invloed was. De jongen bleek bij een blaastest alcohol in zijn bloed te hebben, maar ontkende dat hij diezelfde dag gedronken had; het zou alcohol van de dag ervoor zijn.

Zijn advocaat vroeg om vrijlating op borgtocht, de rechtbank ging daarin mee. Wanneer 5.000 euro wordt betaald, mag hij Malta verlaten; zijn advocaat geeft desgevraagd aan dat dit bedrag betaald wordt. In afwachting van behandeling van de zaak mag de 19-jarige dan gewoon in Nederland zijn. Als hij wordt opgeroepen moet hij zich wel weer in Malta melden.

  1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
    PREMIUM

    David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

    De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”