Het voetbalstadion in districtshoofdstad Pokhara.
Volledig scherm
Het voetbalstadion in districtshoofdstad Pokhara. © Videostill ANFA Kaski

Nederlandse voetbalcoach vast in Nepal: boete van 11.000 euro wegens illegaal verblijf

Een Nederlandse toerist zit in Nepal in de cel omdat zijn visum al een paar jaar is verlopen. De immigratiedienst heeft hem een boete opgelegd van 1,4 miljoen Nepalese Roepie (ongeveer 11.142 euro), meldt The Himalayan Times. 

Buitenlanders die de geldigheidsduur van hun toeristenvisum voor Nepal overschrijden met meer dan 150 dagen, krijgen een boete van 8 dollar (iets meer dan 7 euro) voor elke dag dat ze langer in het land verblijven.  Amadeu C.d.O kwam het land volgens de Immigratiedienst al binnen vóór de verwoestende aardbeving van 2015 en liet zijn toeristenvisum na 2017 niet meer vernieuwen. 

De toeristenpolitie in de stad Pokhara ontdekte dat tijdens een controle op 17 oktober en arresteerde de Nederlander. Hij werkte sinds een jaar als vrijwilligerscoach voor de voetbalbond van het district Kaski, in het midden van Nepal. Amadeu C.d.O is inmiddels overgebracht naar de gevangenis in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Daar wacht hij een beslissing over zijn lot door het Immigratiedepartement af. Er kan een gevangenisstraf volgen of uitzetting. 

De Nederlandse toerist is een van 22 toeristen in het district die de voorbije maanden in de cel belandden omdat ze geen geldig visum hadden en daardoor illegaal in het land verbleven. 

Thailand

Een 46-jarige Nederlander werd eind oktober in Thailand gearresteerd omdat zijn visum was verlopen. Na het betalen van een boete of het uitzitten van een gevangenisstraf zal hij het land worden uitgezet. De arrestatie van Alexander de R. is een van een reeks voorbeelden waarmee de Thaise overheid wil laten zien dat ze streng optreedt tegen toeristen die de regels overtreden.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”