Volledig scherm
© Flickr | Creative commons

Nederlandse vrouw (26) opgepakt als terreurverdachte in Belgrado

In de Servische hoofdstad Belgrado is een 26-jarige Nederlandse vrouw aangehouden. Dat melden Servische media. Ze wordt verdacht wegens een terroristisch feit. Ook haar man, die zowel de Turkse als de Belgische nationaliteit heeft, is gearresteerd.

Het openbaar ministerie was zondagavond niet meer bereikbaar voor meer informatie rondom de arrestatie. 

Volgens de Servische krant Vecernje Novosti gaat het om de 26-jarige Ramona S. uit Maastricht. Ze zou vijf maanden zwanger zijn.

Interpol
Ramona S. zou al geruime tijd op de internationale opsporingslijst van Interpol staan, omdat ze in verband wordt gebracht met een terroristische organisatie die onder meer actief is in Nederland en België. 

Volgens de Servische krant heeft zij zich de afgelopen zes maanden verscholen in Servië. Ze kon na haar arrestatie, die plaatsvond tijdens een routinecontrole, niet verklaren wat ze de afgelopen maanden in de hoofdstad heeft gedaan.

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.
 3. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.