Nederlandse vrouw (27) in Melbourne overleden nadat autodief haar schepte

Update/VideoEen 27-jarige Nederlandse vrouw is omgekomen in de Australische stad Melbourne, nadat ze op haar fiets was geschept door een automobilist in een gestolen auto. 

De bestuurder reed eerst tegen twee geparkeerde auto's aan, waarna hij de vrouw raakte. Volgens ooggetuigen pakte de man nog wat spullen van de achterbank en maakte hij zich vervolgens kalmpjes uit de voeten.
De auto bleek te zijn gestolen tijdens een gewapende roofoverval. Ondanks inspanningen van omstanders en hulpverleners overleed de Nederlandse ter plekke. 

Politie-inspecteur Mc Gregor zei tegen lokale media dat de eerste gedachte van de man was om te gaan rennen en niet om de vrouw te helpen die had geraakt.  ,,We gaan hem arresteren, we stoppen niet voordat we hem hebben gepakt." De verdachte is tussen de 20 en 30 jaar oud. 

Volledig scherm
Ravage na ongeval in Melbourne. © screenshot

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving over het ongeluk. De vrouw zou al een tijdje in Australië wonen. Volgens een woordvoerder staan de Australische en Nederlandse politie met elkaar in contact over het voorval en zijn zowel het ministerie als het Nederlandse consulaat in Sydney paraat voor bijstand aan de nabestaanden.

Volledig scherm
Ongeval Melbourne. © Screenshot