Leden van de Somalische terreurgroep al-Shabaab tijdens een training iets buiten de Somalische hoofdstad Mogadishu, op archiefbeeld uit 2011.
Volledig scherm
Leden van de Somalische terreurgroep al-Shabaab tijdens een training iets buiten de Somalische hoofdstad Mogadishu, op archiefbeeld uit 2011. © AP

Nederlandse vrouw in VS voor de rechter voor financieren Somalische terreurgroep

Een Nederlandse vrouw die ervan verdacht wordt geld te hebben ingezameld voor de Somalische terreurorganisatie al-Shabaab, is deze week voor het eerst voorgeleid aan een federale rechter in de Amerikaanse staat Virginia. De vrouw werd onlangs door Nederland uitgeleverd aan de Verenigde Staten, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Met het uitleveringsproces zou zeven jaar gemoeid zijn geweest, doordat de vrouw dat aanvocht.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.