Volledig scherm
© REUTERS

Negen doden na instorten brug toeristeneiland Bali

Door een ingestorte brug nabij het Indonesische toeristeneiland Bali zijn vandaag negen mensen overleden. Daarnaast raakten nog eens zo'n 30 mensen gewond. Het ongeluk vond plaats bij de Yellow Bridge op Nusa Lembongan, een klein eilandje vlakbij Bali.

De meeste slachtoffers zouden, nadat ze in het water waren gevallen, zijn geraakt door de brokstukken van de brug. 

Volgens de Indonesische autoriteiten bevonden zich onder de slachtoffers drie kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud. Twee van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Er zouden geen toeristen bij het ongeluk zijn betrokken.

Volgens ooggetuigen liepen er op het moment van het ongeluk te veel mensen op de brug, deze waren onderweg naar een religieuze ceremonie.

De Yellow Bridge verbindt Nusa Lembongan met het nabijgelegen eiland Nusa Ceningan. De eilandjes zijn een populaire bestemming voor veel toeristen.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.