Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

‘Netflix voor superrijken’: 3.000 dollar om één film te streamen

Heel wat mensen betalen met plezier 8 tot 14 euro per maand voor een streamingdienst als Netflix om onbeperkt films en series te bekijken. Maar voor de superrijken is dat niet voldoende. Zij willen nieuwe films meteen bekijken in hun eigen thuisbioscoop. Dat kan: voor 3.000 dollar per première.

Quote

Ze betalen voor de ervaring om hun vrienden na het diner mee te nemen naar hun thuisbios­coop

Dan Fellman

Het Amerikaanse bedrijf Red Carpet Entertainment zag een gat in de markt: voor 15.000 dollar (13.500 euro) wordt een speciale, beveiligde mediaserver, geïnstalleerd en per bekeken film moet een apart bedrag worden betaald. De prijs kan oplopen tot 2.500 à 3.000 dollar, en ligt nooit lager dan 500 dollar. Voor dat bedrag heb je recht op twee afspeelbeurten binnen 36 uur. Wie klant wil worden bij Red Carpet Entertainment wordt eerst grondig gescreend door het bedrijf. Eerst wordt een kredietwaardigheidsonderzoek uitgevoerd en elke klant is verplicht twee referenties op te geven.

Of er mensen zijn die deze uitzinnige prijzen willen betalen? De oprichters van Red Carpet Entertainment, Fred Rosen en Dan Fellman, denken van wel.  In de VS zouden er 2.500 à 5.000 gezinnen zijn die potentieel klant kunnen worden. Drie maanden na de lancering van hun dienst hebben ze er al bijna 100 gevonden die voor de garantie van exclusiviteit willen betalen. 

,,Deze mensen kunnen gemakkelijk een leren handtas van 150 dollar betalen, maar staan liever in de rij om een exclusieve Hermès-tas van 25.000 dollar te kopen”, redeneert Fellman. ,,Ze willen betalen voor de ervaring om hun vrienden na het diner mee te nemen naar hun thuisbioscoop, en hen te verrassen met een film die je normaal alleen in de cinema kunt zien.”

De start-up sloot al deals met tien filmstudio’s, waaronder Paramount Pictures, 20th Century Fox en Warner Bros, die ook het grootste deel van de opbrengst krijgen. Het ‘Netflix voor superrijken’ kreeg van de filmstudio’s echter nog geen toestemming om films buiten de VS te vertonen. De dienst is dus vooralsnog niet beschikbaar in Europa.

  1. Bezorgde fans eisen vrijlating beroemde Iraanse rapper: ‘Zijn leven is in gevaar’

    Bezorgde fans eisen vrijlating beroemde Iraanse rapper: ‘Zijn leven is in gevaar’

    Rapper Amir Tataloo, een van de populairste Iraniërs op sociale media en uitgesproken criticus van het regime in Teheran, is gisteren in Turkije opgepakt vlak voordat hij naar Engeland wilde vertrekken voor een concert. De controversiële artiest leeft al lange tijd op gespannen voet met Iran en dreigt aan zijn geboorteland uitgeleverd te worden. Een petitie voor zijn vrijlating is al ruim 200.000 keer ondertekend. ,,Amir is geen crimineel.”